Volkswagen зачекори во електричната иднина (видео)

Top News Видео Занимливости Новитети

Volkswagen зачекори во електричната иднина

Објавено на 6 ноември 2019 година

Со почетокот на производството на ID.3, Volkswagen сериозно зачекори во електричната иднина. Родно место на пионерот е Цвикау во Саксонија, во погоните кои за таа прилика доживеаја целосна промена – со инвестиција од 1,2 милијарди евра тие комплетно се преориентирани за производство на електрични автомобили. Еве како сето тоа изгледа.

Видео

клучни зборови: ,