SSC Tuatara, после девет години чекање (видео)

Top News Видео Новитети

SSC Tuatara, после девет години чекање

Објавено на 10 февруари 2020 година

Да беше друг ќе го опсипеа со дрвја и камења, но на SSC, поранешен Shelby SuperCars, Американците му честитаа на претставувањето на серискиот суперболид Tuatara, девет години после појавувањето на концептот. Причина можеби се 1.750-те коњски сили кои неговиот 5,9 литарски твин-турбо V8 кој троши етанол Е85 ги испорачува, можеби 483-те километри на час што ги постигнува, а можеби и нема причина. Како и да е, вреди да го погледнеме.

Видео

клучни зборови: