Cadillac – Celestiq со видео

Видео на денот насловна Поглед во иднината Салони

Ултра луксузна иднина

На виртуелниот саем CES Cadillac овозможи поглед на ултра луксузниот, целосно електричен Celestiq.

објавено 13. јануари 2021

Дизајниран да постави нов стандард за луксузни електрични возила во него се отелотворува посветеноста на Cadillac да го замисли можното во дизајнот и технологијата. Основата на Celestiq е модуларната платформа за батерии Ултиум, што овозможува поголема флексибилност во дизајнот. Дизајнерските и инженерските тимови го искористија новиот простор и ги истражија можностите за уметничка интеграција на врвната технологија. Резултатот е зачудувачко возило со драматично присуство, низок профил и пропорции наназад. Секое возило ќе се нуди избор на рачно изработени материјали, и секој примерок ќе има дизајнерски цитати за да ја одразува индивидуалноста на неговиот сопственик. Возилата ќе имаат погон и управување на сите четири тркала и панорамски покрив. Во внатрешноста на кабината, Celestiq ја носи вештата интеграција на технологијата на нови височини, со прилагодливо искуство за возачите и за патниците. Покривот се очекува да биде еден од првите што ќе има паметно стакло со четири квадранти преку кои секој патник во возилото ќе може да постави свое ниво на транспарентност на покривот. Возачот и сопатникот од предното седиште ќе уживаат во екранот со должина од столб до столб со активна приватност за да помогнат во ублажување на расеаноста на возачот додека патниците на задните седишта имаат персонализирани екрани за забава. Екраните на конзолата помеѓу предните и задните седишта ќе ги одделат индивидуализираните поставки за удобност од забавните дисплеи за да го минимизираат одвлекувањето на вниманието. Студијата Celestiq има цел да се фокусира на поставување на нов стандард за луксузни електрични возила кои ќе бидат подготвени за автономните технологии и хедонизмот во кабината.