Alfa Romeo со мал електричен SUV?!

Top News Занимливости Поглед во иднината

Alfa Romeo со мал електричен SUV?!

Со помош на PSA, Alfa Romeo сака во 2022 година да ја прошири гамата со мал електричен SUV

Објавено на 3 јуни 2020 година

Кога Giulieta ќе престане да се произведува, Alfa Romeo до идната година ќе остане со само два модела – Giulia и Stelvio, кога семејството ќе биде проширено со хибридниот Tonale. Но не за долго – веќе за 2022-рата со помош на технологиите на PSA треба да се подготви мал електричен SUV. Доколку се оствари ова сценарио, тој ќе ја има истата архитектура како е-2008 и идната Mokka-е, што би значело електромотор од 134 KS и батерија од 50 kWh. Секако, во духот на марката, акцентот ќе биде ставен на перформансите. Тоа би вклучувало и вештачки креиран спортски звук, колку да се обезбедат поголеми емоции при возењето. Сепак, за овој SUV на Alfa малку се знае од проста причина што FCA и PSA прво треба да се договорат за соработка. Доколку не, сé паѓа во вода.

клучни зборови: