Ќе преживеат ли салоните на автомобили?

Top News Вести Занимливости Салони

Детроит откажан, Париз се преиспитува

Објавено на 31 март 2020 година

За два дена пристигнаа две вести кои го доведуваат во прашање опстанокот на големите салони на автомобили. Првата е од Детроит, чии организатори решија дека во оваа состојба е илузорно да се размислува тој да се одржи. Посебно затоа што Кобо центарот ќе биде пренаменет во полска болница. Втората е од Париз и во неа без многу детали се вели дека есенскиот салон на автомобилите нема да се одржи во сегашниот формат. Тој официјално не е откажан, туку само се преиспитува начинот на кој (можеби) ќе се одржи. Северноамериканскиот салон на автомобилите беше закажан за јуни, а парискиот за октомври. Претходно одложен од април за крајот на летото беше и салонот во Њујорк, а Женева откажана неколку дена пред нејзиниот почеток.