TOGG : Тесла од Бурса (видео)

Видео Видео на денот Занимливости

Турција го фаќа светскиот тренд (видео)

 

Објавено на 20 јули 2020 година

Инвестиција тешка 3,7 милијарди долари за национална автомобилска компанија за електрични возила

Привлекувајќи големо внимание во целиот свет, турската национална автомобилска компанија TOGG одржа церемонија на градење на своите производствени капацитети во Бурса Гемлик со учество на турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган. TOGG измина долг пат во однос на инженерството на производите и развојот, производните капацитети и селекцијата на добавувачи. Започна градењето на објектот кој ќе биде креиран во согласност со концептите на „Паметни“, „Еколошки“ и „Сè што е под еден покрив“.

Видео