Субвенции за плински уреди – кои, како…

Top News Видео Македонија

Субвенции за плински уреди – кои, како…

Објавено на 25 ноември 2019 година

Државата Македонија реши да ги субвенционира возачите кои во своите автомобили ќе вградат плински уреди или ќе ги модифицираат на некој друг вид погон на алтернативните горива. Но не сите – постојат ограничувања, вакви и такви… Кои се тие, ни објаснува заменик министерот за економија Кирил Колемишевски во нашиот разговор за Авто Магазин.

Видео