Toyota Camry се враќа во Европа (со видео)

Видео Новитети

Toyota Camry се враќа во Европа

После 14 година отсуство, Toyota повторно ќе го нуди големиот Camry во Европа
Објавено на 5 октомври 2018 година

За да го задржи своето присуство во Д-сегментот, место пензионираниот Avensis Toyota во Европа го враќа Camry. Конструиран како модел претежно наменет за американскиот пазар, уникатноста му е во тоа што ќе биде достапен само како хибрид – 8-ми по ред во понудата на Toyota во Европа. Неговиот 2,5 литарски мотор со 218 коњски сили електрично засилен со уште 88 kW е способен да помине 100 километри со 4,2 литри гориво, притоа испуштајќи едвај 98 g/km CO₂. Цената не му е позната, а продажбата ќе започне на почетокот на 2019 година.

Овој модел, сега во својата осма генерација, за прв пат се појави во 1982 година откога е продаден во повеќе од 19 милиони примероци.

Видео

клучни зборови: ,