Tesla има шест полначи во Македонија!

Top News Занимливости Македонија

Tesla има шест полначи во Македонија!

Објавено на 24 септември 2019 година

Веста дека Илон Маск го најави доаѓањето на Tesla во Словачка, Хрватска и Србија нé предизвика да провериме до каде се плановите и за кај нас, а откривме дека Tesla има шест полначи во Македонија! Не е шега, вистина е, но се работи за гратчето Македонија во Охајо, САД, кое има 12.000 жители. Има и фотографија, која навистина изгледа како да е снимена тука… За Нашата Македонија сé уште фигурираат плановите за отворање суперстаница за полнење во Скопје, без наведување конкретен датум кога тоа би се случило.

 

клучни зборови: