Suzuki – присвојува втора Toyota

Вести Занимливости

Редот дојде на Corolla Touring Sport

 

По RAV4, кој станува Across, Suzuki ja прилагодува втора Toyota која ќе го носи името Swace.

 

објавено 14 октомври 2020

Зад новиот караван на Suzuk стои Corolla Touring Sport. Како и кај RAV4, разликата е ограничена на предниот дел, кој е само малку променет во однос на аплицирањето на логото на компанијата. Suzuki Swace ги има сите основни карактеристики и опременоста на Toyota. Од таму е познат и 1,8-литарскиот хибриден мотор со CVT менувач и 122 КС. Suzuk сè уште не ги објави цените, а лансирањето на пазарот треба да се одржи во текот на зимата.