Škoda Rapid :: Чекор поблизу

Новитети Поглед во иднината

Чекор поблизу

Škoda започна да го најавува наследникот на Rapid
Објавено на 9 октомври 2018 година

Откако минатата недела го претстави Vision RS концептот на салонот на автомобилите во Париз како наговестување што може да очекуваме од наследникот на Rapid, Škoda и официјално започна со негово најавување. Засега само со оваа една единствена затемнета фотографија, на која сепак јасно се гледа силуетата на серискиот модел. Но нејзиното појавување значи и дека моделот е поблизу до своето претставување отколку што првобитно се очекуваше – на салонот во Женева. Сегашните проценки се дека можеби ќе го видиме и пред крајот на годината.

клучни зборови: ,