РКЕ – Полнете гориво до полноќ!

Македонија насловна

Се поблиску до Европа!

Со последново поскапување на горивата започнува ли систематско поскапување на сите услуги, осбено греењето?

објавено 12. октомври 2021

Од полноќ цената на горивата во Македонија значително се зголемува, за бензините поскапувањето е два, додека дизелот поскапува за 2,5 денари по литар. Еве ги цените кои ќе важат од утре:

ЕУРОСУПЕР БС95    75,50 ден/лит,
ЕУРОСУПЕР БС98    77,50 ден/лит,

ЕУРОДИЗЕЛ            67,50 ден/лит,

БИОДИЗЕЛ             68,50 ден/лит.

МАЗУТ М1 НС        42,761 ден/кг.