Polestar Percept – нов пристап кон материјалите

Top News Занимливости

Рециклиран луксуз

Екологијата на автомобилите не е само во електричниот погон

објавено 29 септември 2020

Polestar објави дека масовно ќе ја произведува студијата Precept, која беше претставена на почетокот на оваа година. Тоа би бил првиот модел на брендот кој ќе има име наместо бројка. Електричниот седан со врати што се отвораат во спротивна насока ја оцртува дизајнот што ќе ги краси моделите на Полестар во иднина, која досега се базираше на матичната марка Volvo. Внатрешноста на Polestar Precept е направена од мешавина на одржливи материјали, вклучувајќи рециклирани шишиња, преработени рибарски мрежи и рециклиран винил од плута. Композитен материјал базиран на лен, развиен од надворешниот партнер B-Comp, кој исто така работи со Porsche, може да се најде однадвор во многу делови. Целта на Polestar е да користи голем дел од одржливи и природни материјали во масовното производство. Компанијата објави дека развојот на производот е во тек. Polestar Precept треба да се произведува во Кина во нов производствен капацитет.