Светска премиера :: Mercedes EQC (сет видеа)

Видео

Светска премиера :: Mercedes EQC (сет видеа)

Mercedes го претстави EQC, првиот целосно електричен модел кој означува нова ера не само за марката од Штутгарт
Објавено на 5 септември 2018 година

Mercedes во 1885 година започна една ера за човештвото – го претстави првиот автомобил во историјата. Новиот EQC не е прв електричен автомобил во светот, ниту пак прв за Mercedes, но и тој ќе започне една нова ера не само за марката од Штутгарт. Фантастичен по многу нешта, тој ќе заплови на брановите на сеопштата електрификација и ќе одговори на прашањата што многумина си ги поставуваат околу иднината на електричните автомобили. Пред сé на она колку е таа оддалечена. Луѓето од Mercedes го знаеја одговорот, кој беше јасен – според нив бензинските, дизелските и хибридните автомобили не се исклучуваат едни со други и беше само прашање на време кога и електричните рамноправно ќе им се придружат, а EQC е доказ дека дојде и тој момент. Да го погледнеме.

клучни зборови: