Mercedes EQA излезе на улиците (со видео)

Видео видео галерии Новитети Поглед во иднината

Mercedes EQA излезе на улиците

Mercedes планира до 2022 година да лансира 10 електрични возила
Објавено на 18 јуни 2018 година

Иако сé уште е рано за него, Mercedes под слоганот „Време е за нешто ново, време е за менување на играта“ го најави доаѓањето на електричниот компакт EQA. Во краткото и динамично видео може да се забележат неколку промени во однос на концептот претставен лани, кои покажуваат дека овој модел е чекор поблиску до сериското производство. Никакви детали за погонскиот склоп не се објавени – можеби ќе слушнеме нешто на салонот на автомобилите во Париз. Значајно за нас е и тоа што EQA е дело на талентираниот Славче Таневски.

видео

клучни зборови: , , , , , , , , ,