KIA – Sportage

насловна Фото

Обединети спротивности

Новиот Sportage ќе биде претставен во јули во Кореја

објавено 01. јуни 2021

Новата генерација на Sportage на Стариот континент се очекува кон крејот на годинава, за прв пат во 28-годишната историја со посебна верзија за Европа.

Со тоа моделот ќе постави нови граници во својот сегмент со  напреден дизајн на екстериерот и ентериерот, технологијата за поврзување и ефикасните погонски единици. Откриен на почетокот на оваа година, новиот дизајнерски јазик на Kia – „Обединети спротивности“- е во основата на Sportage, влијаејќи на секој аспект на неговиот изглед и карактер.

Иако не откриваат многу, првите фотографии укажуваат акцентиран изглед на спортско-корисно возило поврзано со новата насока на дизајнот на марката.