Honda HR-V – нов модел

Поглед во иднината Фото

Конзервативен дизајн и проверена техника

Кон крајот на годината пристигнува новата генерација

објавено 22. февруари 2021

Со следната генерација на модели, HR-V ќе има значително подинамични линии. Моќната решетка на ладилникот е многу повпечатлива од сегашната. Внатрешноста исто така треба да направи скок напред во однос на изборот на материјалот и дизајнот. Хонда најавува и нов систем за вентилација. Задржани се магичните седишта познати од Jazz, во кои површината на седиштето може да се преклопи за 90 степени за да се создаде дополнителен простор во подножјето, како и простор за транспорт на повисоки предмети. Kомпактниот кросовер ќе има хибриден погон e-HEV.