Ferrari Portofino M – Modificata a la Modena

Видео Новитети

Повторно откривање

Најновата еволуција на ”протегнатото коњче” е кабриолет со широка намена и врвна технологија!

Потег без преседан во повеќе од 70-годишната историја на марка од Маранело беше премиерата на новиот автомобил што се случи само на Интернет. Тоа е почетната точка за потрагата по иновации со целосно почитување на неговото наследство, страста и постојаното стремење по совршенство. Сите овие вредности се рефлектираат во новиот Рortofino со „M“ во неговата ознака. Тоа е кратенка од „Modificata“, што во номенклатурата на Ferrari се однесува на автомобили кои претрпеле еволуција што ги зголемила нивните перформанси. Нема недостаток на технички иновации во новата еволуција на Ferrari Portofino. Најизразен е неговиот редизајниран мотор и новиот осумстепен менувач.

Од гледна точка на динамиката на возилото, најзначајната иновација е секако воведувањето на петте електронски надгледувани стилови на возење во кои е вклучен режимот Race со цел да се подобри и онака одличното управување и влечење. Како последица на овие и многу други нови функции, Portofino гарантира автентична изведба на GT автомобил, задоволство при возење, агилност и исклучителна разноврсност во секојдневното користење. Што се однесува до погонскиот агрегат, моторот на Portofino M со зафатнина од 3.855 ццм, кој припаѓа на семејството V8 турбо, избран за „Меѓународен мотор на годината“ во четири последователни избори, е оптимизиран за ослободување на 620 коњи при 7.500 вртежи во минута – 20 повеќе од Ferrari Portofino. Исто така, може да се пофали со комплетно редизајниран осумстепен менувач со двојна спојка со 20% помал модул на спојката и 35% поголема испорака на вртежен момент кој ја заменува претходната седумстепена верзија.

Значајната технолошка еволуција која ја претрпе моделот е визуелно подвлечена од новиот дизајн на предниот дел на автомобилот, особено браниците, кои се поспортски и поагресивни. И одвнатре и однадвор, постои чувство на хармонија на изразување и форми кои започнуваат остро, а потоа се омекнуваат. Ова најново дизајнерско и инженерско ремек-дело од Маранело е совршена еволуција на Ferrari Portofino. Поспортски по карактерот од неговиот претходник, тој исто така обезбедува супериорно ракување но и подобрување на удобноста на возилото.

Видео