Со соло маратон до поголема општествена свест ♥ Заедно сме посилни

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Заедно сме посилни

На начин кој ретко кој го може, Марко Пејчиновски ќе ги поддржи децата со ретки болести

Објавено на 27 август 2019 година

Со пливање на соло маратон на релација Охрид-Свети Наум-Струга-Охрид, младиот Марко Пејчиновски ќе се обиде да ја разбуди нашата општествена свест за поддршка и преземање активности за децата за со ретки болести. На релацијата со вкупна должина од 64 километри тој ќе тргне денес, а се очекува да пристигне на целта на градското пристаниште во Охрид утре во вечерните часови. Овој несекојдневен настан треба да покаже дека секој поединец може индивидуално да влијае за придонес за заедно да ја подигнеме свеста за местото на децата со ретки болести и нивниот третман од и во општеството. Со целото срце и мислите за нив, му посакуваме мирно езеро на Марко.

 

Сподели

Последни новости

Актуелни цени на горивата

  • еуросупер 95 - 80.50 ден
  • еуросупер 98 - 83.00 ден
  • еуродизел Д5 - 69.00 ден
  • течен нафтен гас - 48.00 ден
  • метан - 69.00 ден

Сакате да добивате известувања?

Зачлени се на нашиот NEWSLETTER