Еко-терористи го нападнаа салонот во Париз (видео)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Сé за да се сврти вниманието кон себе

Група како што тие самите се нарекуваат бунтовници од Extinction Rebellion меѓународното ненасилно движење за граѓанска непослушност за да се изврши радикална промена за да се минимизира ризикот од еколошки колапс буквално зазедоа еден штанд на салонот во Париз на кој беа изложени автомобили од марката Ferrari. Тие осудувајќи ја загадувачката индустрија која се обидува да го испере својот имиџ со „зелени“ возила, но која продолжува да го промовира индивидуалниот автомобил како транспорт на иднината решија на недоличен начин да го свртат вниманието кон себе и своите ставови. Во својата акција тие прво ги испрскаа возилата со црн спреј, а потоа си ги залепија дланките за нив.

 

Сподели

Последни новости

Најнова епизода

Актуелни цени на горивата

  • еуросупер 95 - 80.00 ден
  • еуросупер 98 - 82.50 ден
  • еуродизел Д5 - 81.50 ден
  • течен нафтен гас - 50.00 ден
  • метан - 123.50 ден

Сакате да добивате известувања?

Зачлени се на нашиот NEWSLETTER