Tesla направи 5.000 возила за една недела?! Ние ги правиме за 4 часа!

Занимливости

Tesla направи 5.000 возила за една недела? Ние ги правиме за 4 часа!

Објавено на 5 јули 2018 година

Вистината е сурова, посебно кога ќе се каже на ваков начин. Додека цел свет заедно со Елон Маск го одбележа моментот кога Tesla ги оствари плановите и успеа да произведе 5.000 примероци од Model 3 за една недела (плус уште како се пофали 2.000 од Model S и X), Стивен Армстронг, директор на европската филијала на Ford, честитајќи им на вработените на како од Tesla сами се декларираа новиот вистински производител на автомобили, не се воздржа да не каже дека неговата компанија таа количина возила ја произведува за 4 часа. Споредбата не е случајна бидејќи Tesla, конкретно Елон Маск, и досега на Ford му имаше упатено „отровни стрели”, на кои од компанијата од Детроит сé досега мудро молчеа, но на оваа вест се решија мудро да проговорат…

клучни зборови: , , ,