Tesla :: Model 3 во новата година со нови проблеми

Видео Видео на денот Занимливости

Model 3 во новата година со нови проблеми

Објавено на 4 јануари 2019 година

Звучеше премногу добро да биде вистинито – прашање е дали Model 3 чие производство дури сега фаќа чекор навистина ќе може да се купи за ветените 35.000 долари, бидејќи заклучно со 31 декември Tesla го загуби правото на загубија половина од државните субвенции за електромобили во САД во износ од 7.500 долари. Тоа автоматски значи дека сите возила од калифорнискиот производител ќе поскапат, што најмногу ќе ги погоди купувачите токму на Model 3. Но Елон Маск не би бил Елон Маск ако не реагира на свој својствен начин. Тој со ова видео како се произведува Tesla Model 3 во целост го свртува вниманието од лошите за него вести. Но и без тоа заслужува да го погледнеме.

Видео

клучни зборови: ,