Porsche 911 Carrera T (видео) :: T како Turbo за помалку пари

Видео видео галерии Видео на денот

T како Turbo за помалку пари

Објавено на 24 октомври 2017 година

Во понудата за моделската 2018 година, Porsche го вклучи и моделот 911 Carrera T, каде буквата Т значи Touring а не Turbo наскратено. Базиран е на 911 Carrera од кој се разликува по нешто помалата тежина и подобрите перформанси. Идејата за негово настанување е од моделот 911 Т од 1968 година, кој како и другите од тоа време се одликува со повеќе пуристички пристап отколку сега.

видео

клучни зборови: , , , , , , ,