РКЕ – симболично поскапување

Вести Македонија

Горивата поскапи за половина денар

Бензинот Супер 98 со стара цена

објавено 19. април 2021

На денешната седница на Регулаторната комисија за енергетика донесена е одлука за поскапување на малопродажните цени на бензинот ЕУРОСУПЕР БС95 и на ЕУРОДИЗЕЛ (ДЕ V) за 0,50 денар/литар Со тоа малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС95 изнесува 67,50 ден/лит, малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (ДЕ V) изнесува 58,50 ден/лит. Малопродажната цена на бензинот ЕУРОСУПЕР БС98, не се менува и останува 69,00 ден/лит.