РКЕ – намалување на цените

Вести Македонија

Среќни Младенци!

Горивата поевтинуваат за 0,50 денари

објавено 22. март 2021

Малопродажните цени на нафтените деривати се намалуваат во просек за 1,35%. Бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98 и на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V), се намалуваат за 0,50 денар/литар. Со тоа малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 67,00 ден/лит, малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-98 изнесува 69,00 ден/лит, додека малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) изнесува 56,50ден/лит.