РКЕ – Кочи мајсторе!

Македонија

Поскапување во мода

По двонеделниот надолен тренд на цената на горивата, повторно зголемување!

објавено 30. август 2021

На денешното заседание на РКЕ утврдени се нови цени на горивата. Од полноќ, горивата ќе поскапат. Овој пат најголем скок е кај Еуросупер БС-98 и Еуродизел за еден денар по литар, додека Еуросупер БС-95 поскапува за половина денар

ЕУРОСУПЕР БС95             71,00 ден/лит.

– ЕУРОСУПЕР БС98             73,00 ден/лит.

– ЕУРОДИЗЕЛ                       62,50 ден/лит.

– БИОДИЗЕЛ                        63,50 ден/лит.