РКЕ – дизелот поскапува

Вести Македонија

Покачување од половина денар

објавено 04. мај 2021

На денешната седница на Републичката комисија за енергетика донесени се нови цени за горивата, поточно за дизелот кој поскапува за половина денар. Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС95 и ЕУРОСУПЕР БС98 не се менуваат. Малопродажните цени на ЕУРОДИЗЕЛ (ДЕ V) и на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ1) се зголемуваатза 0,50 денар/литар и со тоа малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (ДЕ V) изнесува 59,00ден/лит,