Рамноправност во сообраќајот на дело, ама на руски начин (видео)

Рамноправност во сообраќајот на дело, ама на руски начин

Објавено на 29 јуни 2018 година

Бројот на сообраќајни несреќи на патиштата би бил далеку помал кога би го почитувале основното начело на сообраќајните правила – дека сите учесници во сообраќајот треба да ги сметаме за рамноправни со себе. Арно ама, не е така – ниту кај нас, ниту во светот. Сепак за разлика од нас, во Русија има и такви кои на свој начин се борат за рамноправноста во сообраќајот – на сите основи. Во овој случај, за жал, со слаб успех – како и секогаш послабите поминуваат полошо…

видео

Сподели

Последни новости

Актуелни цени на горивата

  • еуросупер 95 - 80.50 ден
  • еуросупер 98 - 83.00 ден
  • еуродизел Д5 - 69.00 ден
  • течен нафтен гас - 48.00 ден
  • метан - 69.00 ден

Сакате да добивате известувања?

Зачлени се на нашиот NEWSLETTER