Opel – Combo-e Cargo

Вести

Германец со француски манири

Дострел до 275 километри и брзо полнење

објавено 25. јануари 2021

Како кај браќата и сестрите во групата PSA, електрификацијата на гамата комерцијални возила напредува во Opel. Combo-e Cargo ќе биде лансиран на есен. Исто така, тој има стандарден електричен мотор со 136 КС (100 kW) под хаубата, што ги напојува сите електрични автомобили на PSA. Како и неговиот колега со мотор со внатрешно согорување, Combo-e ќе биде достапен во две варијанти на должина со волумен на оптоварување до 4,4 кубни метри и носивост до 800 килограми, вклучително и комби со пет седишта со двојна кабина. Opel Combo-e Cargo достига максимална брзина од 130 км/ч и има капацитет на батеријата од 50 kWh. Според производителот, ова дозволува домет до 275 километри. Батеријата може да се наполни до 80 проценти за половина час на 100 kW станица за брзо полнење. Во Германија, Combo-e стандардно ќе се испорачува со трифазен полнач од 11 kW. Електричното комбе за испорака е опремено со ESP и има можност да се оптовари со приколка со вкупна тежина до 750 килограми. Специјалниот систем за влечење Intelligrip е достапен опционално заедно со зголемено растојание од подлогата. Достапните системи за асистенција вклучуваат и камера што внимава на страната на совозачот  кога се врти надесно. По детални информации се очекуваат пред неговата комерцијализација.