Ford Mustang Bullitt :: Одбележани 50 години од легендата

Женева Новитети

Одбележани 50 години од легендата

За најзначајниот европски салон на автомобилите Ford одбра американска икона
Објавено на 6 март 2018 година

Како централен акцент на својот настап на салонот на автомобилите во Женева Ford го избра специјалното издание на Mustang креирано за одбележување на 50-годишнината од филмот Bullitt. Публиката тука генерално не е толку стара но без разлика на тоа ја почитуваат легендата што зелениот Mustang ја претставува. Тој своето реноме го стекна со помош на Стив МекКвин во скоро 10-минутната бркотница низ Сан Франциско овозможена од моќната механика на Mustang. И неговата модерна реинкарнација се гордее со тоа – во својата европска верзија петлитарскиот V8 мотор испорачува 464 коњски сили. Неговите перформанси Ford засега ги задржа во тајност, објавувајќи дека тие ќе се кротат со полуактивното ослонување и Brembo сопирачки. Од стандардната изведба овој Mustang се разликува по бројни суптилни детали меѓу кои 19-инчните тркала, црниот кожен амбиент со зелени инсерти и Recaro спортските седишта. Производството за европскиот пазар ќе започне во јуни, а секој Mustang Bullitt ќе има индивидуално означена плочка на совозачката страна.

Ford Mustang Bullitt

клучни зборови: , , , , , ,