Mazda – повторно со полна пареа

Вести Занимливости

Производството и работното време се враќаат во нормала

 

Пандемијата трае но мора да се продолжи со нормалниот живот

објавено на 23.07.2020

Со длабоки симпатии и загриженост за сите оние кои страдаат под појавата на коронавирусот и упатување на сочувство до семејствата што претрпеле загуба на своите блиски, Mazda објави дека сите производствени и продажни капацитети ќе го нормализираат работното време кое ќе биде вратено на ниво пред почетокот на пандемијата од август. Во погоните во Јапонија, Мексико и Тајланд, кои произведуваат возила за европскиот пазар ќе работат рестриктивно до крајот на јули 2020 година. И понатаму претпазливо ќе се следи состојбата со коронавирусот, како и трендовите на побарувачката на автомобили на секој пазар каде што се испраќаат возилата на Mazda со цел да се заштитат не само вработените туку и купувачите.