Maserati – MC 20

Top News Видео Занимливости

Поскап од тризабецот на Нептун!

Објавено 17 октомври 2020

Maserati по подолго најавување ја објави официјалната цена за новиот MC 20. Со средишно поставен мотор со 630 коњи, архитектура на исто ниво како  Audi R8 и Porsche 911 Turbo ќе се продава  за 210.000 евра што е скоро на исто ниво како споменатите конкуренти. Посебна карактеристика на MC 20 е недостатокот на големи спојлери. Наместо тоа, контактниот притисок во голема мера се произведува од специјално дизајнираниот под на возилото.