Koenigsegg си го собори сопствениот 0-400-0 km/h рекорд (видео)

Top News Видео Занимливости

Koenigsegg си го собори сопствениот 0-400-0 km/h рекорд

Овој пат со Regera

Објавено на 30 септември 2019 година

Koenigsegg не може да се помири со тоа што Bugatti со Chiron во 2017-та постави рекорд во забрзување до 400 km/h и запирање до застанување од таа брзина и оттогаш три пати го соборува – најновиот изнесува 31,49 секунди и е поставен на еден аеродром во Шведска со фабричкиот возач Сони Персон зад управувачот. Еве како тоа изгледаше.

Видео

клучни зборови: