KIA – Sportage

Вести насловна

Пристига европската верзија!

За прв пат во историјата на марката европскиот модел ќе биде различен

објавено 27. август 2021

За една недела закажана е европската премиера на најпродаваното спортско-корисно возило на KIA. Интернационалната кариера му започна неодамна, а за Стариот континент Sportage значајно ќе се разликува од глобалната верзија. Приспособен на вкусот на европејците новата генерација не е само дизајнерска верзија на постоечката, туку сака да наметне нов дизајнерски стил за сите идни модели во Европа. Повеќе детали ќе се објават на први септември кога е закажана виртуелната премиера, а до тогаш на увид се цртежите.