Cupra – Најавува радикализација

насловна Поглед во иднината

Опипување на пулсот

Покрај маркантната појава, Cupra на големо размислува за иднината.

објавено 27. август 2021

На претстојната смотра на автомобили и мобилност во Минхен, Cupra највува концепт со кого сака да го опипа пулсот на јавноста за своите идни дизајнерски смерови. За таа прилика ќе се претстави со драматична интерпретација на целосно електрично возило со урбани перформанси. Концептното возило комбинира целосно електрично возење, одржливост и перформанси со „возбудливата“ естетика на виртуелниот свет. Ова очигледно вклучува и огромен заден спојлер за урбаните бунтовници кога ги притиска желбата да возат побрзо од дозволеното во град. Повеќе на светската премиера на IAA Mobility