BMW -Definition СЕ 04

Вести

Комплетен сон

Визија блиска до сериски модел

Објавено 20. ноември 2020

BMW продолжи со развој на својот концепт за електричен мотоцикл Link од 2017 година во студијата Definition CE 04. Електричниот скутер не само што треба да им служи на урбаните патници како средство за движење, туку благодарение на широката поврзаност и како средство за комуникација. Definition CЕ 04 има, меѓу другото, осветлен простор за складирање што може да се отвори настрана и е доволно голем за кацига. Батеријата седи рамно во подвозјето на скутерот. Компонентите на погонот се групирани заедно во област прекриена со црн мат панел. На задната страна, страничните панели делумно го откриваат погонот, потпирачот и забчестиот ремен. Скутерот е првенствено дизајниран за урбана употреба и пократки дневни патувања. Возачот е поврзан со Definition CE 04 и околината преку неговиот паметен телефон. 10,25 инчниот дисплеј на студијата за возила е најголем во сегментот на скутери досега. BMW исто така дизајнираше специјална опрема за возачи. Центарот на тоа е јакна со флексибилни заштитници. Светлосните водичи во ракавите и хаубата овозможуваат поголема забележливост во сообраќајот и може да се вклучат преку сензори во ракавот и да им се менува бојата. Внатрешниот џеб на јакната има поле на индуктивно полнење за паметниот телефон. Црните фармерки илустрирани со моторцикли, патиките и белата кацига ја комплетираат специјалната облека.