Дајте предност на белите ноќи!

Македонија

Дајте предност на белите ноќи!

Објавено на 4 октомври 2019 година

Заради одржувањето на традиционалната манифестација „Бела ноќ“ на платото пред универзална сала, од булеварот Партизански одреди на потегот од крстосницата со улицата Франклин Рузвелт до крстосницата со улицата Костурски херои во насока на движење кон центарот во Скопје утре, сабота, од 19 часот сообраќајот на возилата ќе се пренасочува по околните сообраќајници. Од тие причини, одделението за безбедност на патниот сообраќај при министерството за внатрешни работи во наведениот период ќе преземе мерки за посебен режим на сообраќајот, при што апелира до граѓаните да ги почитуваат наредбите што ги издаваат полициските службеници по сообраќајниците по кои ќе се одвива настанот.