Нов понеделник, нови цени на горивата – овојпат поголеми

Нов понеделник, нови цени на горивата – овојпат поголеми

Објавено на 1 јули 2019 година

Врз основа на безброј членови, ставови, точки и алинеи и од закони и подзаконски акти во вид на правилници, уредби, методологии и што и да е, регулаторната комисија за енергетика на Македонија реши горивата да поскапат од утре, и тоа цените на бензинот еуросупер БС-98 и на дизелот еуродизел Д-Е V за 1, а на вообичаениот еуросупер БС-95 бензин за 1,50 денари за литар. Образложението што доведе до тоа овојпат ќе го прескокнеме – она што сигурно повеќе ве интересира е колку ќе нé чини литар од горивото што го троши нашиот автомобил:

  • Моторен бензин еуросупер БС -95 – 68,50 денари за литар
  • Моторен бензин еуросупер БС -98 – 70,50 денари за литар
  • Дизел гориво – еуродизел БС Д-Е V – 61,50 денари за литар

Сподели

Последни новости

Актуелни цени на горивата

  • еуросупер 95 - 80.50 ден
  • еуросупер 98 - 83.00 ден
  • еуродизел Д5 - 69.00 ден
  • течен нафтен гас - 48.00 ден
  • метан - 69.00 ден

Сакате да добивате известувања?

Зачлени се на нашиот NEWSLETTER