Зимска опрема на возилата (со видео) » Што треба да имате?

Македонија

Што треба да имате?

Објавено на 15 ноември 2019 година

Од денеска па во наредните четири месеци сите возила кои учествуваат во сообраќајот во Македонија мора да имаат зимска опрема. Законската одредба е сосема јасна, но што всушност таа подразбира? Со текот на годините ние постојано известуваме за ова не само затоа што е законска обврска, туку заради нашата сопствена и безбедноста на другите учесници во сообраќајот. Еве едно од нашите поранешни видео потсетувања.

Видео