Британија се подготвува за оданочување на електричните возила

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Медениот месец заврши

Дека ќе дојде и тој момент се знаеше, но не се знаеше кога. Сите се надеваа дека ќе трае подолго, но чуварите на чекмеџето на британската круна алармира и сега веќе место субвенции се подготвува оданочување на електричните возила. Со други зборови, медениот месец заврши и време е секој да придонесува во заедничкиот живот. Тоа вистински ќе се случи од 2025 година кога даноците за електричните возила ќе се изедначат со оние за класичните и хибридните со емисија на јагленород диоксид до 50 грама на километар. Но нема да се запре тука – крајната замисла е еден ден за сите возила без разлика на видот на погонот да се плаќа ист годишен данок.

 

Сподели

Последни новости

Актуелни цени на горивата

  • еуросупер 95 - 80.50 ден
  • еуросупер 98 - 83.00 ден
  • еуродизел Д5 - 69.00 ден
  • течен нафтен гас - 48.00 ден
  • метан - 69.00 ден

Сакате да добивате известувања?

Зачлени се на нашиот NEWSLETTER