Брзо возење пред дождот

Брзо возење пред дождот

објавено на 15 април 2019 година

. Причините, поточно оправдувањата зошто возеле така не ги соопшти. Не ни мораше, за разлика од Австријците кои едноставно не можеа да се воздржат за да не го споделат со јавноста оправдувањето на еден 27-годишен возач кој во близина на Кицбил го фатиле со 118 km/h на место каде е дозволено 60. Во обид да ја избегне казната, тој како причина за своето возење навел дека тукушто го измил автомобилот и морал брзо да вози за да се исуши. Со оглед дека кај нас викендот час грееше сонце, час врнеше дожд, можеби и дел од нашите возачи возеле брзо од истите причини. За нив не знаеме, но младиот Австриец сепак си ја плати казната.

Сподели

Последни новости

Актуелни цени на горивата

  • еуросупер 95 - 80.50 ден
  • еуросупер 98 - 83.00 ден
  • еуродизел Д5 - 69.00 ден
  • течен нафтен гас - 48.00 ден
  • метан - 69.00 ден

Сакате да добивате известувања?

Зачлени се на нашиот NEWSLETTER