Амблемот на Porsche мора секогаш да стои исправено

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Амблемот на Porsche мора секогаш да стои исправено

Германскиот производител има чудно правило кое го користи на сите автомобили испорачани од фабриката

Објавено на 4 октомври 2019 година

На прашањето зошто Porsche е Porsche има многу одговори, но ваков никој не може да очекува. Имено, вработените на монтажната лента имаат задача да ги центрираат капачињата на тркалата така што долниот дел од амблемот секогаш да биде насочен кон сигурносната завртка, односно кон вентилот на пневматикот. Поинаку никако не може да биде. Колку и да звучи ова непотребно сепак е доказ за вниманието кое марката го посветува на деталите. Затоа и можете да замислите со колкава прецизност и еднозначност сé друго на нивните автомобили е разработено и дефинирано.

Сподели

Последни новости

Актуелни цени на горивата

  • еуросупер 95 - 80.50 ден
  • еуросупер 98 - 83.00 ден
  • еуродизел Д5 - 69.00 ден
  • течен нафтен гас - 48.00 ден
  • метан - 69.00 ден

Сакате да добивате известувања?

Зачлени се на нашиот NEWSLETTER