VW – ID.3 и ID.4 Over-the-Air

насловна Поглед во иднината

Ажурирања „преку воздух“

Во блиска иднина, за своите електрични возила со батерии, Volkswagen ќе го ажурира софтверот „преку воздух“.

објавено 07. јули 2021

Според изјавите што доаѓаат од Волфбург, VW е првиот и досега единствен производител на волуменски возила што ја направи оваа технологија широко достапна за клиентите. Досега во автомобилскиот свет тоа од рака му тргна на Koenigsegg за неговите ултра перформансни модели.

Почетокот е резервиран за ID 3 чии клиенти на таканаречениот „Клуб на прво движење“ ја добиваат новата верзија на софтверот „ID.Software 2.3“. Ажурирањето содржи прилагодувања и подобрувања во врска со работењето, перформансите и практичноста.

Вклучува, меѓу другото, проширени функционалности на ID Light, оптимизирано препознавање на животната средина и динамична контрола на високо светло, подобрена употребливост и прилагодувања на дизајнот на инфо-забавниот систем, како и подобрувања на перформансите и стабилноста.

Ажурирањата се испраќаат директно од централниот компјутер со високи перформанси до автомобилот преку мобилен пренос на податоци. Следат ажурирања за сите клиенти на ID 3, ID 4 и ID 4 GTX. Во иднина, VW ќе го ажурира својот софтвер за електрични возила на секои дванаесет недели.