Volkswagen GTX за најсилните

Занимливости Поглед во иднината

Volkswagen GTX за најсилните

Прашајте кого сакате, секој како од пушка ќе ви каже дека GTX е нешто од Volkswagen

Објавено на 16 декември 2019 година

А тоа нешто во иднина треба да бидат најсилните електрични модели на марката. Веста уште не е официјална, но според неа прв што ќе ја понесе оваа ознака бил била сериската верзија на кросовер-купето Crozz која најверојатно ќе биде означена како ID.5. Така, на GTi, GTD и GTE ознаките кои се резервирани за бензинските, дизелските и хибридните верзии со високи перформанси, ќе им се приклучи и оваа ознака кај која буквата X може (но не мора) да значи и дека тие имаат погон на сите тркала.

 

клучни зборови: