Volkswagen » Нов почеток, нов идентитет

Новитети Поглед во иднината

Нов почеток, нов идентитет

Volkswagen го претстави првиот автомобил од електричното семејство

Објавено на 9 септември 2019 година

Најважната автомобилска премиера годинава, Volkswagen ID.3, заблеска под светлото на рефлекторите заедно со новото лого одбележувајќи го третиот почеток за марката од Волфсбург. И досега доста знаевме за првенецот на електричното семејство на VW, кој без сомнение во историјата на автомобилизмот ќе го најде своето место веднаш до легендардната Буба и бестселерот Golf. Според димензиите се мери токму со него, додека одвнатре е попростран. Електричната иднина му ја обезбедуваат три изведби со различни батерии и автономија од 330, 420 и 550 km. Без разлика на големината, тие имаат гаранција од 8 години или 160.000 km. Од Volkswagen велат дека ID.3 за половина час ќе повлече од електричната мрежа доволно струја за поминување дури 290 километри според WLTP нормите.

клучни зборови: ,