Toyota – Aygo 3 се оформува

насловна Поглед во иднината

Третата генерација на повидок

Преку студијата Aygo X Prologue, Јапонците ги даваат првите фотографии на новата генерација на нивниот популарен мал автомобил.

објавено 17. март 2021

И додека сегашните генерации на модели беа создадени заедно со Peugeot и Citroën, овој пат тоа е чист производ на Toyota. Форматот на претходникот и големиот заден прозорец што служи како задна врата се задржани, Prologue има помоќен изглед, малку повисок растојание од земјата, несекојдневни арки над предните тркала и двобоен дизајн што донекаде потсетува на Smart.

Изведбите „Зачинето“ и „Палавост“ треба да ја карактеризираат новата Toyota која всушност има еден од најинтересните дизајни во овој сегмент. Aygo Х Prologue е дизајниран во и за Европа и е во целосна спротивност со повеќето други мали јапонски автомобили, кои се засноваат на вкусовите и потребите на земјите во развој со добро воспитани форми.

Toyota претставува четири концепти во боја со студијата пред сериите, а „Чили“ и „Васаби“ обезбедуваат спортски талент, додека „ѓумбир“ и „Црвена пиперка“ создаваат многу елегантен впечаток. Новиот модел има четири врати и се уште не е дефинирано дали ќе има уште еден хечбек со две врати. Патем, новиот Aygo ја дели платформата со Yaris. Се надеваме дека тој исто така ќе има корист од ова моќни варијанти.