Stellantis – четврта групација по големина со Видео

Вести Видео на денот

Во знак на четворките!

44 милијарди евра вредност, четврта по големина…

објавено 18. јануари 2021

Во саботата официјално започна со функционирање Stellantis, алијансата помеѓу РЅА и FCA со што се роди четвртата по големина автомобилска групација. Така новата компанија вредна 44 милијарди евра од денеска започнува да се котира на меѓународните берзи. Под нејзина капа ќе бидат 14 брендови кои годишно ќе произведуваат 8 милиони возила и ќе остваруваат приходи од околу 180 милијарди евра.
Погледнете ја сторијата за Stellantis