Како да се справиме со зимата – Видео

Вести насловна

Започнува зимската сезона!

15-ти ноември е дата на која започнува да важи одредбата за задолжителна зимска опрема во моторните возила.

НАША ПРЕПОРАКА:

Оние кои патуваат со летни пневматици, во своите возила ќе мора да имаат синџири за снег, покрај задолжителната длабочина на каналите од 4 милиметри. Истото важи и за возилата опремени со пневматици за сите сезони. Најсовесните користат зимски пневматици со кои перформансите и безбедноста се на високо ниво во сите можни сценарија. Тие се обележани со снегулка. За нив не треба да се поседуваат синџири доколку длабочината на каналите е поголема од 5 милиметри .

Совети кои „злато вредат“ за престојните зимски услови на возење ни даваат инструкторите од Volkswagen. Погледнете ги двете видеа: