РКЕ – повторно поскапување

Вести Македонија

Горивата со нагорен тренд

Цените се зголемуваат, а до кога никој не знае да каже

објавено 10. мај 2021

Побрзајте да наполните гориво по стари цени до полноќ. По тоа за ЕУРОСУПЕР БС95 ќе се плаќа 1,50 денар/литар повеќе, односно неговата цена ќе изнесува 68,50ден/лит. За еден денар повеќе ќе се качи цената по литар на ЕУРОСУПЕР БС98 и на ЕУРОДИЗЕЛ Е V) со што ЕУРОСУПЕР БС98 ќе чини 70,00 ден/лит, а ЕУРОДИЗЕЛ (ДЕ V) ќе се наплаќа по 60,00ден/лит.