РКЕ – Поевтинување за денар

Вести Македонија

Сите горива по денар надолу!

објавено 09. август 2021

По извонредно жешката и критикувана седмица што заврши, мало разлабавување за престојната. Тоа го одлучи Регулаторната Комисија за енергетика по што од полноќ горивата ќе ја имаат следната малопродажна цена:

  • ЕУРОСУПЕР БС95 72,00 ден/лит,
  • ЕУРОСУПЕР БС98 74,00 ден/лит,
  • ЕУРОДИЗЕЛ (ДЕ V) 62,50 ден/лит.
  • БИОДИЗЕЛ Б6 – 64,50 ден/лит.